Site-urile ce folosesc certificate SSL pot fi recunoscute dupa lacatel:u4cVIzMramAAAAAElFTkSuQmCC

In continuare, va raspundem la diferite intrebari uzuale legate de SSL & HTTPS.

SSL reprezinta standardul in tehnologia securitatii pentru a stabili o conexiune securizata intre un server si un browser. Aceasta conexiune se asigura ca toate datele ce circula prin ea sunt criptate si ca cineva care le-ar intercepta, nu le-ar putea citi.

Un certificat SSL se poate emite doar de catre o autoritate independenta (un site nu se poate „certifica” singur). Aceste certificate se inchiriaza de obicei contra cost pentru o perioada determinata de timp, cu posibilitate de prelungire. Unele firme de gazduire web nu ofera certificate SSL, altele ofera contra cost. SpatiuWeb.ro ofera gratuit certificate SSL la orice pachet de gazduire.

HTTPS (Hypertext transfer protocol secure) reprezinta varianta securizata a protocolui de comunicare HTTP

Din 2018, Google marcheaza site-urile fara https ca fiind „not secure”, inclusiv pe cele care folosesc un certificat SSL dar care incarca resurse (imagini, script-uri etc.) din surse http.

Foarte important. In trecut, acest tip de conexiune securizata (SSL) era privita ca fiind esentiala in cazul in care se lucra cu parole si/sau date financiare ale utilizatorului. Conexiunea SSL asigura ca acestea ramaneam private, in cazul interceptarii.

Acum, Google militeaza pentru ca toate site-urile sa foloseasca doar protocolul secure HTTPS. Pana la finalul 2020, Google planuieste sa  introduca pe browser-ul sau, Chrome, restrictia de a mai reda orice site http:// (adica orice varianta non-securizata).

Desigur. Google pune foarte mult accent pe site-urile securizate, dupa cum am mentionat si mai sus. Cel mai folosit motor de cautare din lume este chiar Google, deci, in mod firesc, acest search engine depuncteaza site-urile care nu folosesc protocolul HTTPS. Prin urmare, site-ul tau poate urca fata de site-ul competitiei doar si prin faptul ca folosesti HTTPS si ei nu.

Vrei un certificat SSL gratuit? Comanda acum orice pachet de gazduire web si il vei primi inclus.