Detii deja o adresa de email business si vrei s-o accesezi de pe mobil? Viziteaza unul din cele doua articole: Configurare email iPhone sau configurare email Android.

Cat de mult conteaza sa ai o adresa email business?

Urmeaza sa exploram impreuna raspunsul la aceasta intrebare, sub forma de 5 motive puternice in favoarea acesteia:

1. Profesionalism

Adresele de email profesionale (business) sunt, pe langa un site elegant, poate cea mai accesibila metoda de a sublinia profesionalismul firmei. Daca detii deja un site, iti poti gazdui la firma de web hosting si multiple adrese de email.

Trebuie sa fim sinceri in privinta realitatii: internetul a deschis posibilitatea de a contacta o sumedenie de furnizori sau prestatori de servicii, iar asta a permis tuturor sa devina pretentiosi si sa nu mai aleaga primul furnizor gasit. In aproape toate topurile realizate, principalul factor de cumparare online este increderea pe care o inspira site-ul si firma de la care se doreste achizitionarea.

Ca sa inspiri incredere, ai nevoie sa emani profesionalism. Si aproape nimic nu striga mai tare „Sunt amator” decat o adresa de email de tip Gmail sau si mai rau, Yahoo. O adresa email business de genul „contact@xtek.ro” va avea un impact, chiar si subconstient, mult mai pozitiv decat una ca „xtek@gmail.com”.

2. Personalizare

O adresa de email business poate fi personalizata in mult mai multe moduri decat una gratuita de la Gmail sau Yahoo. Poti avea, de exemplu, contact@painecalda.ro, salut@painecalda.ro sau daniel@painecalda.ro – posibilitatile sunt practic nelimitate, in timp ce contact@gmail.com, salut@yahoo.com etc. sunt luate deja (si mai sunt si neclare pe deasupra, intrucat nu contin numele brand-ului). Nu doar atat, o adresa de tipul alexandruvanzarispatiuwebro@gmail.com este mult prea lunga pentru a fi citita usor si folosita cu incredere.

3. Claritate

O adresa email business dezvaluie mult mai repede departamentul si rolul pentru care este folosita: intuim din prima diferenta dintre vanzari@painecalda.ro si reclamatii@painecalda.ro. Vazand adresa, utilizatorul stie mult mai usor ce are de facut si ce se asteapta de la el, fara sa trebuiasca sa stea prea mult pe ganduri. Claritatea este intotdeauna o valoare importanta pentru un user experience cat mai pozitiv.

4. Scalabilitate

Poti crea cu usurinta cate adrese doresti (limitate de pachetul de gazduire ales). Toate adresele vor avea in comun domeniul folosit, astfel incat asta le leaga, le „inrudeste”, ajutand la vizibilitatea si consinstenta brand-ului. De asemeni, un hosting bun iti ofera capabilitatea de creare automata de copii de siguranta zilnice. Daca un angajat suparat si rau intentionat sterge toate email-urile, le poti restaura fara probleme.

5. Flexibilitate

Cel mai probabil, business-ul tau are deja un site. Sa adaugi niste adrese de email business e floare la ureche: intri in panoul de administrare si dai click pe ‘Adresa noua de email’. Daca ti-ai atins limita de stocare, poti comanda cu usurinta un pachet mai mare de la firma de gazduire web sau sa stergi o adresa de email nefolositoare, eliberand instant spatiul alocat ei. Tot alegand un pachet de gazduire superior iti cresti si numarul de adrese email concomitente pe care le poti detine.

La spatiuweb.ro, poti avea gazduire email dedicata sau impreuna cu gazduirea unui site. Vezi pachetele de gazduire pentru a incepe acum.